Ingredienser:
25g gjær
7dl lunkent vann
1 1/2 ss extra virgin olivenolje eller kaldpreset rapsolje
1 ss melasse (helsekost)
1 ss fruktose
8 dl grov sammalt rug
3 dl fint rugmel
1/2 dl speltflak (helsekost)
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø, grovknuste
1 dl rugflak (helsekost)
1 dl havregryn
1 ss johannesbrødmel (helsekost, heter også carobpulver)
5 ss glutenmel
1 ss salt (LoSalt eller seltin)

Fremgangsmåte:
Stekes i ovnen ved 200 grader i 45-60 minutter
Deigen skal ha tykk, grøtaktig konsistens. Rør først ut gjær i litt av væsken. Bland så alt det tørre i. Fordeles i to former, Dekkes med plast og la brødene heve til dobbelt størrelse, ca 1 time. Stek de nederst i ovnen på rist.