* 1 vaniljestang
* 2 dl hvitvin
* 1/2 – 3/4 dl sukker
* 3 blader gelatin
* 250 g rabarbra
* 250 g jordbær
* 5+1 ss melis
* 2 dl yoghurt naturell
* 1 egg, plomme og hvite skilt
1. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Legg dem i en kasserolle med vin, sukker og vaniljestangen. Kok opp
2. Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann
3. Skjær rabarbra i skiver og la halvparten av dem koke seg myke i vinen, 7-10 min. Sil av.
4. Ha rabarbraskivene fra vinen og halvpartene av jorbærene i en matprosessor og kjør det til en mos. Hell den over i en bolle.
5. Kryst vannet ut av gelatinbladene og smelt dem ved svak varme eller i mikroovnen. Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i den lunkne rabarbra- og jordbærmosen mens du rører godt.
6. Tilsett 5 ss melsi, yoghurt og eggeplomme.
7. Stivpisk eggehvitte, tilsett 1 ss melis og rør litt til.
8. Vend eggehvitten i mosen, og hell den i små kopper eller former som er skyldt i kaldt vann. Sett formene kjølig i minst 3 timer, til mosen er stiv.
9. Kok vinaken til den blir tyktflytende, ca 5 min. Ha i resten av rabarbraskivene i laken og la dem koke seg myke ved svak varme.
10. Avkjøl laken og tilsett så jordbær i skiver eller kvarter.
——————-
1. Hvelv desserten på asjetter og server med sausen rundt.
2. Pynt med en kule hjemmelagd vaniljeis og jordbær marinert i Grand mariner.