Ingredienser

100 g tørket sopp
1-2 liter vann
400g gjæret surkål
1-2 ss tomatpuré
1-2 gulrøtter
1 løk
1 ss hvetemel
2 ss smør eller olje
½ dl rømme
salt
dill eller persille

Tilberedning

Legg den tørkede soppen i bløt og kok den i bløtevannet, ta den opp og skjær den i småbiter hvis den er tørket hel.

Surkålen surres sammen med tomatpureen i en gryte for seg og tilsettes soppkraften.

Skjær gulrøttene i biter og tilsett. Fres den hakkede løken til den blir gul. Dryss hvetemelet over løken og rør inn rømmen. Ha dette i gryten.

Hvis du ønsker at suppen skal bli litt tykkere, drysses også litt hvetemel på soppen før den legges tilbake i gryten. La det hele småkoke i 10 minutter. Strø litt dill eller persille på toppen og server varme ostesmørbrød til eller legg en rømmeklatt i hver tallerken.