Ingredienser

500 g frisk sopp (jeg brukte aromasopp og kantareller)
3 sjalottløk, finhakkede
2 egg
1 eggeplomme
2 dl Kesam
2 ss vann
1 ss rapsolje

Krydder: 2 ss finhakket frisk timian, grovmalt pepper, salt og 1 knivsodd Dijon sennep

Marinade: 2 ts lime eller sitronsaft, 1 ts sesamolje, 1 ss raps/olivenolje, 1 ts hakket frisk timian, grovmalt pepper, salt og noen pene stekte sopp.

Tilberedning

Bland sammen marinaden og legg soppen i. La den marinere mens du lager resten.

Rens og grovhakk soppen, finhakk løk og hvitløk. Stek først noen av soppene til dressingen, legg tilside. Stek løk, hvitløk, timian og sopp i resten av oljen til de er gylne og fine. Bland sammen egg, Kesam og vann. Smak til med krydder.

Fordel soppblandingen i ildfaste former og hell eggblandingen over. Stekes i vannbad midt i ovnen i ca 30 minutter ved 160 grader. Legg opp timbalene rett før servering, slik at knekkebrødet ikke blir bløtt!

Tilbehør: Grove runde knekkebrød og ruccolasalat