Ingredienser
500 g rester av stekt hjortestek Stuing: 300 g sjampinjonger eller annen sopp 2 ss smør eller margarin 3 ss hvetemel 3 dl buljong 1 dl fløte 1 dl créme fraiche 2 krm blandingskrydder salt pepper 1/2 dl revet vellagret ost
Tilberedning
Skjær steken i skiver og legg skivene i en ildfast form. Rens og skjær soppen i skiver. Fres den i matfettet i en kjele og strø over mel. Spe med buljong og fløte under omrøring. La det koke i 5 minutter. Ha i créme fraîche og smak til med krydder. Hell soppstuingen over kjøttet og strø på osten. Gratiner øverst i ovnen ved 225 C i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet og har fått fin farge. Server med villrisblanding og varm hvitkålsalat.

Mer om emnet: Soppgratinert hjortestek

Soppgratinert hjortestek er en deilig og næringsrik rett som er svært populær i Norge, spesielt under jakt sesongen. Denne retten er et godt eksempel på hvordan norsk tradisjonell mat tilberedes, med en blanding av friske lokale ingredienser og velsmakende viltkjøtt.

Hjortekjøtt er kjent for å være høy i protein og lav på fett, noe som gjør det til en utmerket del av et sunt kosthold. I tillegg er det lett å fordøye og inneholder høye nivåer av vitaminer og mineraler, spesielt jern og sink. Disse ernæringsmessige egenskapene, kombinert med den rike smaken, gjør hjortekjøtt til et ideelt valg for mange matelskere.

Soppgratinert hjortestek er også en kulinarisk fremvisning av Norges rike skogressurser. Sopp, som er en hovedingrediens i retten, er rikelig tilgjengelig i norske skoger. Ved å bruke sopp i retten, får man en dybde av aromatiske smaker som kompletterer viltkjøttets naturlige rikdom.

For å lage en soppgratinert hjortestek, begynner du med å brunfarge steken på alle sider for å forsegle saften inne. Deretter tilberedes den sakte i ovnen med sopp, fløte, hvitløk og urter. Dette gir et saftig, mørt stykke kjøtt med en deilig sopp- og fløtegratinert topping.

Server denne retten med et utvalg av sesongens grønnsaker for en komplett måltid. En god rødvin, helst en kraftig en, vil videre forbedre den allerede utmerkede smaksopplevelsen.

Samlet sett er soppgratinert hjortestek en fantastisk rett som viser det utmerkede norske kjøkkenet og det rike mangfoldet av lokale råvarer tilgjengelig i landet.