Ingredienser

7,5 dl buljong eller klar kjøttsuppe (vann + 3 terninger)
6 store tørkede kinesiske sopper, bløtlagt i varmt vann til de er myke. Eller 12 friske sjampinjonger eller 5 dl renset skogsopp
1 ss revet frisk ingefær eller ¼ ts tørket
4 ss tørr sherry eller litt soyasaus
3 ss sesamolje, om ønskelig
2 egg, sammenpiskede
2 ss brandy eller konjakk, om ønskelig

Tilberedning

Kok opp buljongen. Fjern stilkene fra de tørkede soppene og skjær hattene i strimler. Ha dem i buljongen sammen med ingefær, sherry og sesamolje. Kok opp.

Sil de sammenpiskede eggene i suppen mens du rører forsiktig. Smak eventuelt til med mer krydder. Hvis du vil, kan du ha i brandy like før servering.

Kineserne har en rekke forskjellige sopper som er helt forskjellig fra våre. Gjerne med en røykaktig smak. De symboliserer rikdom og framgang, særlig hvis de har sprekker i hatten. Frisk østerssopp finnes i velassorterte butikker, og det finnes et godt utvalg av tørket sopp i asiatiske forretninger.

Mer om: Soppsuppe med eggetråder

«Soppsuppe med eggetråder» er en tradisjonell rett som har sin opprinnelse i det asiatiske kjøkken. Denne retten er imidlertid blitt svevende populær også på verdensbasis takket være dens velsmakende og ernæringsrike natur. For å forberede denne suppen, koker man en blanding av forskjellige sopper i en smakfull kylling- eller grønnsaksbuljong. Etter at suppen har blitt kokt til perfeksjon, tilsettes eggetråder for å gi en ekstra dimensjon av tekstur og rikdom.

Eggetrådene er laget av rå egg, som piskes godt og helles sakte i suppen mens den er i koking. Varmen i suppen vil øyeblikkelig stivne egget og skape tynne tråder av egg som fordeler seg jevnt i hele suppen, noe som gir en behagelig tekstur ved hver slurk. Egget tilfører også en ekstra dose protein til retten, noe som øker det ernæringsmessige innholdet betraktelig.

Valget av sopp kan variere avhengig av den personlige smaken. Noen foretrekker å bruke shiitake- eller østerssopp, mens andre kan velge å bruke en blanding av ulike sopper for å gi suppen en mer kompleks smak. Tilsetningen av krydder som hvitløk, ingefær og soyasaus kan også forbedre smaken av soppsuppen.

En av de viktige elementene som gjør «soppsuppe med eggetråder» så unik, er dens velbalanserte smak. Soppens jordnære smak, kombinert med den salte buljongen og de delikate eggetrådene, skaper en herlig harmoni av smaker som gir komfort ved hver slurk.

Selv om å tilberede denne retten kan virke komplekst, er det faktisk ganske enkelt når man forstår prosessen. Det viktigste er å ta seg god tid til å koke suppen og sørge for at eggetrådene blir jevnt fordelt. Med litt øvelse, kan «soppsuppe med eggetråder» bli en go-to-måltid for enhver anledning.