Ingredienser

2 ss smør
2 ss hvetmel
2 l god fiskekraft( kokt på hoder og ben av fersk fisk)
4 dl hvitvin
2 gulrøtter i tynne strimler
1 purre i tynne strimler
400 g fiskefilèt skåret i terninger
200 g rensede reker
300 g friske blåskjell
2 ss hakket gressløk
3 dl matfløte
50 g syltet portulakk
1 ss eddik
1 ss farin

Tilberedning

Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe med fiskekraft og hvitvin. La suppen koke inn til bort i mot det halve.

Legg grønnsakene i suppen sammen med fisk, gressløk, portulakk og la det hel få koke opp og trekke til fisken er kokt. Ha i fløte og smak til med eddik, salt og sukker, den skal smake svakt sursøtt.

Varm den opp til kokepunktet og ha i reker og blåskjell og la disse bli varme uten at suppen koker. Server med nybakt brød til.