Ingredienser:
6 egg
2 dl mager kesam
½ dl. Rapsolje eller annen olje
3-4 dl soyaprotein
1 ss bakepulver
olje til smøring av brødform

Fremgangsmåte:
Visp eggene med kesam og olje. Tilsett soyaproteiner og bakepulver. Tilsett mer soyaprotein etter behov. Hell røren i brødformen og stek brødet på nederste rille ved 180 grader i 45 min. Brødet holder seg i kjøleskapet i 4-6 dager. Skjær tynne skiver. Hver skive inneholder ca. 0,8 g karbohydrat.

Hvis deigen er for tynn, hever brødet for mye. Er deigen for fast, hever den ikke tilstrekkelig.

Variasjoner

Benytt 2 dl seterrømme i stedet for mager kesam. Totalt kh. 7 g, ca. 0,5 pr. kh pr. skive.

Benytt 2 dl soyamel i stedet for soyaprotein. Totalt kh 19 g, ca. 1,4 g pr. skive.

Kombinasjonen soyamel/seterrømme gir 12 g totalt, 0,9 g pr. skive.

Tilsett litt hakket svart oliven, eller krydder som oregano og timian.