Ingredienser
700 g. spagetti (Jeg anbefaler Barilla) 6 egg 8 dl. melk 1,5 ts. sennep (Jeg anbefaler Idun grov sennep på glass) 2 ts. salt (Jeg anbefaler at den ene ts. er litt snau – ca ¾ full) 1 ts. kvernet pepper 250 g. revet ost 2 medisterpølser
Tilberedning
Kok spagetti`en i rikelig med vann og 3-4 ts. salt. Kok den litt mindre enn om du skulle ha spist den med en gang, siden den skal i ovnen etterpå! Skyll den i et dødslag med kaldt vann etterpå så du stopper kokeprosessen. Visp egg, melk, sennep, salt og pepper sammen. Ta i drøyt halvparten av den revne osten. Deretter tar du i spagetti`en som du på forhånd har kokt. Bland alt godt. Hell alt over i langpannen. Legg deretter medisterpølsene, uten skinn, på toppen. Anbefaler å lage snitt i medisterpølsene – skjær igjennom drøyt halve tykkelsen med ca.3-4 cm`s mellomrom. På den måten er det lettere å ta «biter» når en forsyner seg. Strø på resten av den revne osten. Ta gjerne litt av osten i snittene i medisterpølsene. Stekes ved 200 grader i ca. 30 min. midt i ovnen. Hvis pølsene ikke har ønsket farge, sett pannen høyere i ovnen de siste minuttene. Vel bekomme!

Mer om Spagettipanne med medisterpølse

Spagettipanne med medisterpølse er en utmerket rett for de som elsker en blanding av italiensk pasta og norsk tradisjonell pølse. Men det er mer til denne retten enn det øyet kan se. Etter å nylig ha fått en økende popularitet blant matelskere, har dette særegne matrett fått en plass på flere husstanders middagsbord.

Først og fremst er den grunnleggende ideen bak denne retten en inspirasjon fra det tradisjonelle italienske kjøkkenet. Pasta er utvilsomt en stor del av italiensk matlaging, og det er ingen overraskelse at spagetti er hovedingrediensen. Imidlertid, tar denne retten et norsk vri med tilføyelsen av medisterpølse. Medisterpølse er en røkt pølse laget av svinekjøtt, som ofte spises under juletider i Norge. Ved å legge den til spagetti, får du en unik kombinasjon av italiensk og norsk smak.

Det er flere måter å lage denne retten på, avhengig av dine individuelle smakspreferanser. Tradisjonelt kokes spagettien først, og deretter stekes medisterpølsen i en panne. Noen liker også å legge til grønnsaker som løk, hvitløk eller paprika for å gi enda mer dybde til smaker. Krydder spiller også en viktig rolle i denne retten, og de mest populære blant dem er salt, pepper og oregano. Litt ost på toppen kan gi det siste, deilige touchet.

Når det gjelder ernæringsverdien, inneholder spagettipanne med medisterpølse en rekke viktige næringsstoffer for kroppen. Pasta gir en god mengde karbohydrater, noe som gir energi til hverdagsaktiviteter. Medisterpølsen, på den annen side, legger til protein, som er viktig for muskelreparasjon og vekst. Imidlertid bør de som har en diett med lavt kaloriinnhold eller som prøver å redusere kjøttinntaket, være oppmerksomme på at medisterpølse inneholder en høyrere mengde fett sammenlignet med andre pølsetyper.

Spagettipannen med medisterpølse er en flott rett som kan tilpasses etter personlig smak. Enten du foretrekker det krydret, vegetarisk med vegetarpølser, eller hvis du ønsker å eksperimentere med forskjellige typer pasta, gir dette måltidet deg den friheten. Så neste gang du har lyst på noe som kombinerer både italienske og norske smaker, prøv spagettipannen med medisterpølse. Du vil ikke bli skuffet!

Spagettipanne med medisterpølse er blitt en varm favoritt blant hjemmekokker og matelskere. Den er ikke bare velsmakende og næringsrik, men også lett og enkel å lage. Hvem vet? Kanskje nettopp spagettipanne med medisterpølse kan bli din neste go-to middagsrett.