Ingredienser
# 400-500 g spaghetti # 2 eggeplommer # 1 dl vann # 1 ss mel # ca. 1 dl fløte # 5-6 skiver gulost # salt og pepper # Bacon – mengde etter smak
Tilberedning
Spaghettien koker seg selv og i mellomtiden lager du sausen. Varm opp vannet i en kjele og tilsett eggeplommene. Det er viktig at eggehvitene ikke er med i sausen da disse stivner og klumper seg veldig lett. Mens blandingen varmes opp enda mer, hell i mel og fløte. Husk å piske i sausen (nesten) hele tiden, da den ellers kommer til å klumpe og/eller brenne seg. Legg også osten oppi og rør til den har smeltet. I mellomtiden må du også kutte opp baconet i terninger og steke dem i en panne. Når baconet er ferdig heller du det i kjelen oppi sausen og smaker til med salt og pepper. Det er veldig viktig at Spaghetti Carbonara ikke blir klumpete og altfor tykk. Helst skal den minne om en litt tykk fløtesaus. Når spaghettien er ferdig kan du enten heller sausen over eller servere den ved siden av fra egen bolle.

Mer om Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara er en klassisk italiensk rett som har røtter fra regionen Lazio, og mer spesifikt fra hovedstaden, Roma. Navnet «Carbonara» stammer fra det italienske ordet for «kullbrenner», og det antas at denne retten opprinnelig ble laget for kullbrennerne som jobbet i Apenninene. Likevel, selv om historien er usikker, er gode Spaghetti Carbonara gjenkjennelige fra første bit.

Hemmeligheten bak en fantastisk Spaghetti Carbonara ligger i dens virkelig enkle, men høypresterende ingredienser. Retten består tradisjonelt av spaghetti, egg, guanciale (ita. kinnskinke), skaftet fra gris, Pecorino Romano ost, svart pepper og salt. Moderne tilpasninger tillater noen ganger bruk av fløte, noe som er omdiskutert blant tradisjonalister. Bruk av guanciale gir retten en distinkt fet og smakfull dybde, mens Pecorino Romano gir en salt, litt skarp undertone.

Eggene er en annen viktig ingrediens i Spaghetti Carbonara. Det er vanlig å bruke hele egget, men noen prefererer å bruke bare plommen for å oppnå en fyldigere kremet saus. Når egget blir blandet med den varme pastaen og osten, skaper det en luksuriøst fløyelsaktig saus som er uimotståelig deilig.

Det sies at balansen mellom disse få, men kvalitetsrike ingrediensene er kjernen til å mestre denne retten. Det er en fin linje mellom en vellykket carbonara og en som faller flatt. For eksempel kan for mye egg gjøre sausen for tykk, mens for lite vil gjøre den for rennende. Derfor er det viktig å være nøyaktig med målene når man lager denne retten.

Det er også viktig å nevne at selv om navnet kan forlede deg til å tro det, er ikke ‘spaghetti’ den eneste formen for pasta som kan brukes til å lage carbonara. Faktisk, i noen regioner av Italia, er det mer vanlig å benytte sigaretter, fettuccine eller bucatini. Uansett hvilken type pasta du foretrekker, kan du være sikker på at resultatet vil være like deilig.

Så om du vil imponere dine gjester, familie eller bare ønsker å skjemme bort deg selv med en smakfull rett, er Spaghetti Carbonara et utmerket valg. Med sine enkle ingredienser og rett frem preparering, kan denne retten lage et øyeblikkelig gourmetmåltid i ditt eget kjøkken.