Ingredienser
1 kg spareribs evt. ribbe skåret i skiver Grillsaus: 2 ts brunt sukker ½ ts salt ½ ts paprika ½ ts kanel 1 dl eplemos evt. eplejuice 1 ss sitronsaft ½ ts pepper ½ ts hvitløkspulver
Tilberedning
Ha alle ingrediensene i en kjele og la det koke opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.Legg spareribsen på aluminiumsfolien og pensle med sausen på begge sider. Grill (i aluminiumsfolien) til de får en fin og gyllen overflate. Serveres med bakt potet.

Mer om Spareribs med bbq-saus

«Spareribs med bbq-saus» er en populær rett blant kjøttelskere over hele verden, og selvfølgelig er Norge intet unntak. Dog finnes det en bred variasjon av «Spareribs med bbq-saus»-oppskrifter i norsk matlagingskultur som gjør dette til en enestående og allsidig rett.

Først og fremst avspeiler spareribs med bbq-saus i Norge en kombinasjon av tradisjonelle norske matlagingsteknikker og amerikansk grillkultur, som begge legger stor vekt på kvaliteten og smaken av kjøttet. Norwegian spareribs er preget av kvalitetsprodukter, med kjøtt fra norsk gris anerkjent som fryktelig smakfullt. Sammen med en rik, hjemmelaget BBQ-saus, blir resultatet en fantastisk rett som kan nytes både til lunsj og middag.

BBQ-sausen er virkelig avgjørende for retten og dens smak kan variere betydelig avhengig av oppskriften. Den klassiske versjonen av BBQ-saus til spareribs i Norge inneholder ofte tomatsaus, eddik, brunt sukker, worcestersaus og en rekke krydderier som sennepsfrø, hvitløk og løk. Noen foretrekker imidlertid å inkludere mer unike ingredienser som honning, øl, whisky eller eplejuice for å skape en unik og personlig vri.

Det er viktig å merke seg at tilberedningsmetoden for spareribs med bbq-saus varierer etter personlige preferanser og tid til rådighet. Noen foretrekker den tradisjonelle grillingen, hvor kjøttet langsomt får grille og absorbere sausen, mens andre foretrekker steking i ovnen for en raskere tilberedning. Uansett metode, er det viktig å tillate tid for kjøttet å marinere i sausen, mørne og absorbere alle smaker.

Til slutt, mens spareribs med bbq-saus kan nytes alene, blir det ofte servert med en rekke sideskåler for å lage et balansert måltid. Vanlige tilbehør inkluderer potetmos, coleslaw, cornbread, potetsalat og grillede grønnsaker. Dette kan variere basert på region og personlig smak, noe som igjen underbygger denne rettens allsidighet.

Samlet sett er «spareribs med bbq-saus» mer enn bare en rett; det er en kulinarisk erfaring som kombinerer kvalitetsråvarer, nøye utvalgte smaker og varierte matlagingsteknikker. Fra fristende BBQ-saus til mørt, saftig kjøtt og varierte sideskåler; det finnes noe for enhver smak.