Ingredienser

* rypebryst fra enten lirype (størst av rypeartene) eller fjellrype
* skogsbæryoghurt
* seterrømme
* salatblad
* grovt havsalt

Tilberedning

1. Flå rypene og skjær ut bryststykkene
2. Skyll bryststykkene i kaldt vann og tørk de godt
3. Salt bryststykkene på begge sider. Bruk 1 ts grovt havsalt på hver side
4. Pakk dette inn i et klede og la det ligge kjølig i 2 1/2 døgn
5. Etter 2 1/2 døgn tas rypebrystene fram. Børst av saltet som er igjen.

1. For at retten skal være innbydende er det viktig å presentere retten delikat. Her følger et forslag. Skjær opp bryststykkene i tynne skiver
2. Legg et salatblad midt på tallerkenen
3. Legg 2 ss skogsbæryoghurt og 1 ts rømme på salatbladet
4. Legg på skiver av rypebryst oppå yoghurtblandingen
5. Pynt med rips eller friske tyttebær på toppen