Spinat- og ricottacanneloni

Ingredienser
Crêpes 3 egg 150 g hvetemel 50 g smør, smeltet, pluss ekstra smør til steking 2 ½ dl melk Tomatsaus: 1 hvitløksfedd, skrelt og lett most 2 ss olivenolje 1 boks hermetiske tomater, hakket 4-5 basilikumblad Fyll: 300 g spinatblad, grovhakket 1 egg lett sammenpisket 500 g fersk ricotta 80 g revet parmesan nyrevet muskatnøtt Béchamelsaus: 60 g smør 40 g hvetemel 5 ½ dl melk, lunken nyrevet muskatnøtt 50 g revet parmesan
Tilberedning
Lag crêpes Pisk eggene i en bolle. Rør inn mel og et par klyper salt. Tilsett smøret langsomt under omrøring. Rør melken forsiktig inn til det blir en jevn røre. La det stå og svelle i ca 20 min. Varm litt smør i en 15 cm stekepanne. Tilsett en halv øse røre og fordel raskt i pannen. Stek til undersiden er gyllen, snu med en stekespade og stek den andre siden. Legg den over på en tallerken og stek resten av røren. Du trenger 12 crêpes, og bør ha nok røre til at du kan tillate deg noen mislykkede forsøk. Lag tomatsausen Varm oljen i en kjele. Fres hvitløk. Tilsett tomatene når hvitløken dufter. Smak til med salt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i ca 15 minutter til tomatene faller sammen. Tilsett basilikum og 1 ¼ dl vann mot slutten av koketiden. Mos det til det blir en jevn saus. Lag fyllet Skyll spinaten under kaldt rennende vann. Rist av overflødig vann. Ha spinaten i en kjele med litt av skyllevannet på bladene. Kok på middels til svak varme. Snu spinatbladene til de faller sammen. Avkjøl kort. Klem ut så mye vann som mulig av spinaten, og hakk den. Ha spinaten i en bolle. Tilsett ricotta, egg, parmesan og muskatnøtt. Smak til med salt og pepper. Rør godt sammen. Lag béchamel Smelt smør i en liten kjele. Rør inn mel, og varm noen få minutter under konstant omrøring. Begynn å tilsetet den varme melken. Den blir umiddelbart absorbert, så arbeid raskt – pisk med den ene hånden og tilsett melken litt etter litt med den andre. Når sausen er jevn og ikke for tykk, tilsettes salt, pepper og litt revet muskatnøtt. Fortsett å koke i omkring 5 min under konstant omrøring. Det skal bli en svært tykk og jevn saus. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 180 grader. Smør en 20×30 cm ildfast form. Lag ferdig retten: Fordel litt béchamel i et tynt og jevnt lag i bunnen av formen. Øs et par spiseskjeer fyll langs den ene siden av crêpes og rull den stramt sammen. Gjenta med resten av crêpesene og legg dem i to rader i formen. Fordel resten av béchamelsausen på toppen, og drypp rikelig med tomatsaus. Dryss med parmesan. Stek i 40 minutter, eller til det bobler og er gyllent på overflaten.

Om Spinat- og ricottacanneloni

Spinat- og ricottacanneloni er en Italian-inspirert rett som er kjent og elsket av mange. Den er en kombinasjon av delikate cannelloni-rør fylt med en blanding av spinat og ricotta. Men det finnes mer enn bare grunnleggende fakta om denne retten. Bli med videre for å oppdage mer om bakgrunnen, variasjonene og den spesifikke ernæringsmessige verdien av spinat- og ricottacanneloni.

Bakgrunnen for spinat- og ricottacanneloni kan spores tilbake til det italienske kjøkkenet. Cannelloni, som bokstavelig talt betyr ‘store rør’, er en type pasta som består av rektangelformede ark av pasta som rulles rundt til en sylindrisk form. Disse rørene fylles deretter med forskjellige ingredienser, og en av de mest populære kombinasjonene er spinat og ricotta. Spinat har vært en viktig del av Middelhavskostholdet i tusenvis av år, og ricotta, en myk italiensk ost, gir en mild og kremet kontrast til spinatens kraftige smak.

Det er også verdt å merke seg at det er mange varianter av spinat- og ricottacanneloni. Noen retter kan inkludere andre grønnsaker, som sopp eller courgette, og noen kan til og med inkludere kjøtt, som skinke eller kylling. Også ostetypen kan variere, mozzarella og parmesan er ofte brukt som et alternativ til ricotta. Uansett hvilke ingredienser som brukes, blir de fylte cannelloni-rørene vanligvis toppet med en tomatsaus og gratinert i ovnen til de er gylne og boblende.

Ernæringsmessig sett tilbyr spinat- og ricottacanneloni en vell av fordeler. Spinat er rik på jern, kalsium og vitaminer A, C og K, mens ricotta er en god kilde til protein og kalsium. Hvis du bruker fullkorns cannelloni-rør, vil du også få fordelen av ekstra fiber. Samlet sett er denne retten en utmerket kilde til næringsstoffer og en god måte å innlemme grønnsaker på i kostholdet.

For å konkludere, spinat- og ricottacanneloni er mer enn bare en deilig italiensk rett. Den har en rik historie, en enorm variasjon i ingrediensene som kan brukes, og en rekke ernæringsmessige fordeler. Enten du lager det fra grunnen av eller nyter det på en restaurant, er det mange grunner til å feire denne fantastiske retten.

Legg igjen en kommentar