Ingredienser

Crêpes
3 egg
150 g hvetemel
50 g smør, smeltet, pluss ekstra smør til steking
2 ½ dl melk

Tomatsaus:
1 hvitløksfedd, skrelt og lett most
2 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater, hakket
4-5 basilikumblad

Fyll:
300 g spinatblad, grovhakket
1 egg lett sammenpisket
500 g fersk ricotta
80 g revet parmesan
nyrevet muskatnøtt

Béchamelsaus:
60 g smør
40 g hvetemel
5 ½ dl melk, lunken
nyrevet muskatnøtt

50 g revet parmesan

Tilberedning

Lag crêpes
Pisk eggene i en bolle. Rør inn mel og et par klyper salt. Tilsett smøret langsomt under omrøring. Rør melken forsiktig inn til det blir en jevn røre. La det stå og svelle i ca 20 min. Varm litt smør i en 15 cm stekepanne. Tilsett en halv øse røre og fordel raskt i pannen. Stek til undersiden er gyllen, snu med en stekespade og stek den andre siden. Legg den over på en tallerken og stek resten av røren. Du trenger 12 crêpes, og bør ha nok røre til at du kan tillate deg noen mislykkede forsøk.

Lag tomatsausen
Varm oljen i en kjele. Fres hvitløk. Tilsett tomatene når hvitløken dufter. Smak til med salt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i ca 15 minutter til tomatene faller sammen. Tilsett basilikum og 1 ¼ dl vann mot slutten av koketiden. Mos det til det blir en jevn saus.

Lag fyllet
Skyll spinaten under kaldt rennende vann. Rist av overflødig vann. Ha spinaten i en kjele med litt av skyllevannet på bladene. Kok på middels til svak varme. Snu spinatbladene til de faller sammen. Avkjøl kort. Klem ut så mye vann som mulig av spinaten, og hakk den. Ha spinaten i en bolle. Tilsett ricotta, egg, parmesan og muskatnøtt. Smak til med salt og pepper. Rør godt sammen.

Lag béchamel
Smelt smør i en liten kjele. Rør inn mel, og varm noen få minutter under konstant omrøring. Begynn å tilsetet den varme melken. Den blir umiddelbart absorbert, så arbeid raskt – pisk med den ene hånden og tilsett melken litt etter litt med den andre. Når sausen er jevn og ikke for tykk, tilsettes salt, pepper og litt revet muskatnøtt. Fortsett å koke i omkring 5 min under konstant omrøring. Det skal bli en svært tykk og jevn saus. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 180 grader. Smør en 20×30 cm ildfast form.

Lag ferdig retten:
Fordel litt béchamel i et tynt og jevnt lag i bunnen av formen. Øs et par spiseskjeer fyll langs den ene siden av crêpes og rull den stramt sammen. Gjenta med resten av crêpesene og legg dem i to rader i formen. Fordel resten av béchamelsausen på toppen, og drypp rikelig med tomatsaus. Dryss med parmesan. Stek i 40 minutter, eller til det bobler og er gyllent på overflaten.