Ingredienser
400 g fersk spinat 4-6 egg 1 ss smør eller 2-3 ss olje 1 klype reven muskatnøtt salt og pepar
Tilberedning
1. Skyll spinatblada godt. Kok spinaten mjuk, det tar 3-4 min. 2. La spinatblada renne av skyll dei under rennande kadt vatn. Hakk dei fint. 3. Visp egga lett saman og tilsett spinaten og krydderet. Bland godt. 4. Steik omeletten i smør eller olje til den får fin farge på begge sider. 5. Serverast varm eller kald, skåra i tynne skiver. Gjerne med brød og salat til.

Mer om Spinatomelett

Spinatomelett er en næringsrik og utrolig smakfull rett som er enkel å lage. Det er en perfekt kombinasjon av deilige eggeproteiner og vitaminrike spinatblader som gir en sunn start på dagen, eller kan nytes som en lett lunsj eller middag. Begrepet «spinatomelett» kan virke ganske grunnleggende, men det finnes flere varianter og tilberedningsmåter som gir denne enkle retten det lille ekstra.

En populær versjon er den greske spinatomeletten, som ofte kjennetegnes ved bruk av fetaost. Fetaosten gir en salt kontrast til den friske spinaten, og blandingen av teksturer fra de bløte eggene, de sprø spinatbladene og den smuldrete osten gjør dette til en spennende rett. I tillegg er viktige næringsstoffer som kalsium og vitamin B12 presentert i denne varianten på grunn av tilsetningen av fetaost.

En annen variant er å lage en tykk og fyldig spinatomelett ved hjelp av flere egg og ekstra spinat. Dette gir en mer mettende versjon, perfekt for større måltider. Noen liker også å inkludere andre grønne grønnsaker, som brokkoli eller grønnkål, for å gi ekstra farge, smak og næringsstoffer. Andre tilsetninger kan inkludere ulike urter, som persille, koriander eller gressløk, for å gi omeletten et ekstra piff.

Det er også mulig å lage en lavkarbo-versjon av spinatomeletten. Dette oppnås ved å legge til ekstra proteinrike ingredienser, som kylling, tunfisk eller en annen type mager kjøtt. Dette gir et høyere proteininnhold og mindre karbohydrater, noe som gjør denne versjonen av spinatomelett ideell for de som følger et lavkarbokosthold.

Det er viktig å merke seg at omeletten må tilberedes nøye for å unngå at den blir for tørr. Det er derfor anbefalt å ikke overstige middels varme under steking, og å la omeletten hvile i noen minutter etter steking for at varmen skal fordele seg jevnt og koke eggene skikkelig gjennom.

Oppsummert, spinatomelett er en svært tilpasningsdyktig rett og det finnes en variant som passer de fleste. Uansett om du foretrekker den klassiske versjonen, en gresk spinatomelett med fetaost, en fyldigere variant med flere grønne grønnsaker, en proteinrik lavkarbo-versjon, eller kanskje din helt egen tolkning, er mulighetene uendelige. Så neste gang du har lyst på en rask, enkel og næringsrik rett, prøv en spinatomelett!.