DEIG
125 gram smør
3 dl hvetemel
2 1/2 ss kaldt vann
FYLL
600-800 gram ferdig spinat
1 løk
1 liten boks sjampinjong
1 beger cottage cheese
2 egg
1 ss hvetemel
1-2 hvitløkbåter
1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.
2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.
3. La spinaten renne godt av.
4. Hakk løken og stek den blank i litt olje, tilsett sjampinjongen og la den surre med et par minutter.
5. Strø mel over og bland i spinaten med cottage cheese, krydder og lettpisket egg. La litt av egget bli igjen til pensling.
6. Del paideigen i to og fordel den ene delen i paiform, godt opp på sidene. Prikk med gaffel. Stek i 10 minutter ved 180 grader. Fyll i spinatblandingen i formen.
7. Kjevl ut resten av deigen og legg som lokk, brett godt sammen rundt kanten. Lag et lite hull i toppen og pensle med egg.
8. Stek ved 200 grader i ca. 40 minutter til paien har fått pen, gyllen farge.
9. La paien hvile i ca. 15-20 minutter. Den smaker for øvrig nydelig kald. Serveres med grønn salat.