Ingredienser

450 gr frosset spinat i terninger
1 liten gulløk
1-3 hvitløkfedd etter smak
1 ss olivenolje
1 ss mel ( kan sløyfes)
1 liter kokende vann
2 terninger hønsebuljong
2 eggeplommer
1 dl lettmelk

Krydder: salt, hvit pepper og muskat

Tilbehør: 1 ”smilende” kokt egg pr person og grovbrød

Tilberedning

Fres finhakket løk og hvitløk i olivenolje et par minutter, tilsett frosset spinat. Rør til spinaten er nesten tint. Tilsett buljongterningene (smuldre de opp) og melet.
Rør rundt, tilsett så den varme væsken. Kok opp, la suppen stå å surre ca 10 minutter.

Smak til med salt og pepper. Visp sammen melk og eggeplommer. Trekk kjelen fra platen og tilsett melk/egge blandingen i suppen. Dette gjør at suppen tykner. Må ikke koke etter at blandingen er tilsatt, da vil suppen skille seg.
Tips: Smilende egg får du ved å legg eggene i kaldt vann. Når vannet koker, lar du eggene koke i 4 minutter.