Ingredienser:
br>1 boks seterrømme
1 pk kremfløte (1/3 l)
1 pakke confecta gele, med halv mengde vann
1 pk philadelphia kremost
Fremgangsmåte:
br>Visp krem. Ha i rømme og ost.
Kok gele og la den avkjøles litt. Hell den i en tynn stråle i ostekremen mens du visper. Smak det hele til med natreen/stevia.
Hell i en kakeform og la den stivne i kjøleskapet. (4-5 timer).
Kaken kan lages uten bunn for Atkins’ere eller med bunn for Lindbergere:
Bunn:
200 g malte nøtter og eller mandler
2 egg
2 ss Fruktose
1 ts kanel
Evt. 1 ss kakaopulver
Nøtter males i hurtigmixer, eggene piskes til eggedosis og alt blandes. Trykkes ned i stor kakeform (28 cm) som er kledd med bakepapir i bunnen. Stekes nederst i ovnen ved 175 grader i ca 15 min.
Dette er en blanding av Iset’s kake uten bunn og Mam’s bringebær fromasjkake.
Man kan variere nøttene, geleen og ha ulike smaktilsetninger, frukt og bær.
Noen forslag til smakstilsetninger:
Pistasje-nøtter, kokesjokolade og kakao
Appelsinskall, saft av appelsin og ristede mandler
Vaniljeessens/korn og bringebær/blåbær
Peanøtter og hakket kokesjokolade
Valnøtter, hakket aprikos og hakket sjokolade
Vanilje og sitron/lime (faktisk god blanding)