2 små røyer (ca 1/2 kilo)
1 fedd hvitløk
1/2 kg cherrytomater
1/4 løk
2 cm stangselleri
Salt og pepper
Pesto:
1 potte basilikum
70 g pinjekjerner
50 g parmesan
1 dl extra virgin olivenolje
Pesto: Riv parmesanosten og ha den i en hurtigmikser sammen med basilikum, pinjekjerner og olivenolje. Ta av noen pinjekjerner og basilikumblader til pynt.
Røye: Rens røya og del den i to. Behold skinnet på. Stek halene og fremparten gyllen i en panne med litt olje til fisken er nesten gjennomstekt.
Tomater: Skåld tomatene noen sekunder i kokende vann, deretter under rennende kaldt vann. Flå tomatene.
Servering: Strimle løk og stangselleri så tynt du klarer. Skjær toppen av tomatene og legg langs kanten av tallerkenen med løk og selleristrimler på. Hell over noen dråper olivenolje. Dryss litt salt og pepper over og pynt med basilikumblader. Legg godt med pesto på tallerkenen og legg fisken på toppen. Rist resten av pinjekjernene i en tørr panne og strø den over.