olivenolje ekstra virgin
4 tynne skiver lardo
salt og pepper
1 1/2 dl risottoris
1 1/2 dl kraftig skalldyr- /fiskekraft
1 liten sjalottløk
1/2 løk
1 hvitløkbåt
koriander
1/2 dl tørr hvitvin
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl fløte
1/2 ss tomatpuré
salt og pepper
Rens sjøkreps og stek halene forsiktig i panne i smør/olje. Krydre med salt, pepper og sitron. Bruk skallet i sausen. Fres hakket sjalottløk og ris i en kasserolle. Tilsett kraft og kok under lokk på lav varme. Spe på med vann til risen er ferdig kokt. Fres hakket løk og hvitløk med tomatpurè i en kjele. Tilsett krepseskall og hvitvin. La det frese sammen ca 5 minutter. Tilsett melk og fløte og la det småkoke ca 90 minutter. Siles. Tilsett koriander. Smak til og kjør i en hurtigmikser til det skummer godt. Anrett risottoen midt på tallerkenen og ha en sjøkrepshale på hver side. Ev lardo over. Fordel skumsaus på toppen og pynt med koriander. Ha gjerne god vinaigrette, små tomatterninger og urter rundt.