Ingredienser

2 villender
1-2 ts salt
1 krm pepper
2 ss smør eller margarin
2-3 dl hønsebuljong

Fløtestuede kantareller:
250 g kantareller
2 små løk
1-2 ss smør eller margarin
2 dl kremfløte
salt
pepper

Rødvinssaus:
1 dl rødvin
3-4 dl silt stekesjy eller hønsebuljong
1-2 ss ripsgelé
2-3 ss balsamicoeddik
2 ss smør eller margarin
1 1/2 ss hvetemel
hakket persille
ripsklaser
frisk timian

Tilberedning

Klargjør fuglene. Ta ut innmaten. Skyll og tørk dem godt. Salt og pepre fuglene innvendig.

Brun dem langsomt rundt det hele i matfett i en stekegryte på middels varme. Tilsett salt og pepper. Hell i buljongen og etterstek under lokk på svak varme, 45-60 minutter, avhengig av fuglens alder. Øs over sjyen noen ganger. Bruk en stekenål for å kjenne om kjøttet er mørt. Kjøttsaften skal være klar. Ta opp fuglene og hold dem varme. Tilbered kantarellstuingen imens.

Rens, skyll og hakk kantarellene. Skrell og finhakk løken. Fres denn lett i litt matfett. Tilsett soppen og la det hele frese til væsken har kokt inn. Tilsett fløten og la væsken koke inn til 3/4 gjenstår. Salt og pepre.

Hell rødvin til sausen i en kjele og kok den inn til halvparten. Tilsett sjy, gelé og vineddik. La alt syde i ca 10 minutter. Bland matfett og mel til en glatt masse. Visp det ned i sausen og la det koke forsiktig i noen minutter. Bland i litt hakket persille rett før servering.

Skjær andebrystene løs fra skroget og skjær dem deretter i skrå skiver. Skjær lårene fra bena. Kjøttet skjæres i skiver eller i biter som legges under brystskivene. Legg fløtestuede kantareller, ripsklaser og timian ved siden av.

Serveres med saus, ripsgelé, kokte smørstekte poteter og eventuelt sukkererter eller grønne bønner.