Stekte kalvelegger

Ingredienser
* 4 biter kalvelegg hver på ca. 275 gr * mel til å strø over * 3 ss olivenolje * 1 liten hakket løk * 1 hakket selleristilk * 1 hakket gulrot * 1 laurbærblad * 1 1/2 dl tørr hvitvin * 1 boks (400 gr) flådde tomater * 1 ss tomatpure * salt * nykvernet sort pepper Gremolata * 1 hakket hvitløk * revet skall av 1/2 sitron * 2 ss hakket persille
Tilberedning
Vend kjøttbitene i mel slik at de blir godt dekket. Vær forsiktig så ikke margen skades. Varm oljen i en stor ildfast gryte og brun kjøttet raskt slik at begge sider får en pen brun farge. Legg bitene over på en tallerken. Ha løk, gulrot, selleri og laurbærbladet i pannen, senk varmen og stek det sakte i 5 minutter. Rør om av og til. Hell i vinen og la det koke kraftig til den er halvveis fordampet. Ha i tomater, med sjyen, og tomatpure. Smak til med salt og pepper. Gi det et oppkok, legg kjøttet i igjen og småkok det ca. 2 1/2 time under tettsluttende lokk til det er mørt. Lag en pure av grønnsakene ved å presse dem gjennom en sikt. Om nødvendig så kok pureen til den er blitt ganske tykk. Smak til med salt og pepper. Bland ingrediensene til gremolata. Legg kjøttet på hver sin tallerken. Legg på grønnsakspureen og hell sausen over kjøttet. Server Risotto alla Milanese til. Dette er en risotto tilsatt safran.

Mer om Stekte kalvelegger

Å lage stekte kalvelegger er en deilig kulinarisk opplevelse som mange gjerne skulle mestret. Denne retten er anerkjent for sin rike og dype smak, og har en lang historie i mange europeiske matkulturer. Stekte kalvelegger er ofte forbeholdt spesielle anledninger på grunn av den litt tidkrevende prosessen med å forberede det, men resultatet er vel verdt innsatsen.

Til tross for sin raffinement, krever stekte kalvelegger ingen kompliserte ingredienser. Man trenger bare kalvelegger, olje, salt og pepper, og valgfri krydder som ljå, hvitløk eller laurbærblader. Kjøttet stekes i pannen med olje til det har blitt gyllenbrunt og sprøtt på alle sider. Deretter tilsetter man krydder for å fremheve og komplementere kjøttets naturlige smak.

Noen foretrekker å marinere kalvelegger over natten for å gi mer dybde til smaken. Dette kan gjøres ved hjelp av en enkel marinade laget av rødvin, hvitløk, løk, urter og krydder etter smak. Etter marinering, steker man kalvelegger på samme måte som beskrevet over.

For å sikre at kalveleggene blir perfekt stekte, er det en god ide å bruke et steketermometer. Mange anbefaler en intern temperatur på rundt 70 grader celsius. Men husk at steketiden vil variere avhengig av ovnens temperatur og kjøttets størrelse. Den totale steketiden vil være mellom 2 og 3 timer.

En annen ting å huske når du lager stekte kalvelegger er å la kjøttet hvile etter steking. Dette vil hjelpe kjøttet med å bevare saftene og smakene. Ved å dekke til kalveleggene og la dem hvile i 15-20 minutter før servering, kommer smaken enda mer til sin rett. Ikke glem å servere stekte kalvelegger med gode sideretter. Poteter, grønnsaker eller en god saus kan være perfekte tillegg til denne retten.

Stekte kalvelegger er ikke bare en populær rett i Norge, men har også blitt gjenoppdaget på gourmetrestauranter verden over. Med riktig forberedelse og respekt for ingrediensene, kan stekte kalvelegger bli et sant høydepunkt på middagsbordet. Nå som du har lært mer om denne deilige retten, kan du trygt prøve deg frem på kjøkkenet. God matlaging!.

Legg igjen en kommentar