Ingredienser:

4 ss vegetabilsk olje
2-3 fedd hvitløk
100 g. svinefilet eller kyllingbryst
4 store rå reker (Renset, strengen tatt ut, halen intakt) (Reker kan utelates)
1 ss tørkede reker (Kan utelates)
50 gr. Tofu i terninger
3 ss sitronsaft
3 ss thai fiskesaus
2 ss sukker
150 gram tykke risnudler, som får ligge 15 minutter i varmt vann på forhånd.
2 sammenpiskede egg
50 gram bønnespirer, helst friske
3 ss knuste usaltede peanøtter
2 ss hakket sjarlottløk
1 finstrimlet vårløk
2 ss hakket koriander

Serveres ved siden av: 1/2 ts. tørkede knuste chiliflak Pynt: Lime eller sitronbåter, koriander

Kan serveres som en egen rett, men gjerne som en av flere retter ved et thaimåltid.

Tilberedning:

Varm oljen i woken, og stek hvitløken forsiktig, ha i tynne skiver av svinefilet eller kyllingbryst, stek til det er gjennomstekt. Ha i reker hvis ønskelig, tørkede reker, og stek 1-2 minutter til. Ha i tofu, senk varmen, ha i sitronsaft, sukker og fiskesaus, rør forsiktig. Ha i nudler, og rør igjen forsiktig. Skyv alt tilside, og ha om nødvendig i litt mere olje. Hell eggemassen i pannen, og rør til eggerøre. Ha i 1/2-parten av bønnespirene, 1/2-parten av peanøttene, 1/2-parten av vårløken og 1/2-parten av korianderen, og bland alt forsiktig i woken. Helles på et serveringsfat, og resten av de siste ingrediensene strøes over.

Pynt med sitron eller lime-båter, samt kanskje litt koriander. Server tørkede chiliflak ved siden av.

(Variasjoner med forskjellige grønnsaker/kjøtt/reker etter smak og behag og hva man har.)

Porsjoner:
4