Ingredienser

1 ½ ss usaltet smør
1 ss lys sirup
3 ss varmt vann
4 egg
200 g florsukker
160 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss maisenna
1 ss malt ingefær
1 ts kanel
FYLL:
2 dl pisket kremfløte
2 ss kandisert ingefær, hakket
melis til pynt

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180 C. Kle bunnen av to sukkerbrødformer, hver med en diameter på ca 20 cm, med bakepapir. Smør papiret og dryss med mel.

Bland smør, sirup og vann i en liten kjele og kok opp. Ta kjelen av varmen og avkjøl. Pisk egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis. Sikt mel, bakepulver, maisenna, ingefær og kanel tre ganger og ha alt i en bolle. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Vend deretter like forsiktig inn den avkjølte smør/sirupsblandingen. Fordel røren på de to formene.

Stek sukkerbrødene gylne midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl formene i 5 minutter. Løsne kakene fra siden av formen med en kniv, hvelv dem på rist og la dem bli kalde.

Legg det ene sukkerbrødet på et flatt kakefat. Bre fyllet over og dryss med hakket ingefær. Legg det andre sukkerbrødet oppå. Sikt melis over og server.