Nøttebunn
150 g (2 ½ dl) hasselnøtter eller mandler
150 g (2 ½ dl) melis
4 eggehviter
Mal nøttene (mandlene). Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form (22-24 cm i diameter) ved 160 °C i 30-35 min. Avkjøl i formen. Etter et lite opphold i fryseren på et par timer, er det enklere å få bunnen pent ut av formen.
Suksess-krem:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne ved et opphold i fryser (ikke hvis bunnen er frossen). Legg bunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og form topper i kremen som pynt. En gaffel lager også fint mønster.