Ingredienser

200 g mandler
150 g melis
1 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver
5 eggehviter

Eggekrem:
5 eggeplommer
150 g melis
ca. 1/2 boks viking melk
——–
150 g meierismør

Sjokoladetrekk:
1 pl. mørk kokesjokolade
1/4 pk delfiafett

Tilberedning

Mal mandlene med mandelkvern eller i blender.
Bland inn hvetemel og bakepulver i de malte mandlene.
Pisk eggehvitene stive og ha i melisen litt etter litt. Vend inn mandlene forsiktig. Fordel marengsmassen likt på bakepapir på to plater. Stekes en og en plate i 200 – 215grader varm ovn i ca. 12 – 15 minutter. Pass på at bunnene ikke blir for mørke. Kjøles av på rist.

Eggekrem: Eggeplommer, melis og vikingmelk kokes til massen tykner. Rør hele tiden for massen har lett for å brenne seg, og IKKE BRUK METALLVISP for da blir kremen grønn.
Når eggekremen er kald, røres smøret inn.

Sjokoladetrekk:
smelt sjokoladen og delfiafettet og bland sammen. kjøles av til det begynner å tykne.

Legg en bunn på et fat. Legg 2/3 av eggekremen på bunnen og legg den andre opp på. Ha på sjokoladetrekk og sett til avkjøling.
Ta resten av eggekremen i en sprøytepose og pynt kaken. Vanlig med rutemønster, men du bestemmer selv hvordan du vil ha den.