Ingredienser:
Nøttebunn:
150 g hasselnøtter
75 g mandelmel
3 egg
5 dråpe stevia dråper
0,5 dl Sukrin
1 ts bakepulver
1/2 dl vann
1 ts fiberhusk
Eggekrem:
3 dl valgfri melk
1 ts vaniljepulver
5 eggeplommer
3 dråper stevia dråper
1/2 Sukrin
2 ss maisenna
50 – 100 g meierismør
Kaken kan gjøres helt lavkarbo ved å bruke fløte i stedet for melk. Da kan du redusere mengden maisenna til 1 ss.
Tilberedning:
Nøttebunn:
Mal hasselnøtter i en foodprocessor. Bland i mandelmel og fiberhusk. Skill eggene, og pisk eggehvittene, Sukrin og stevia stivt. Bland deretter inn eggeplommene, nøtteblandingen og vann.
Hell røren i en rund form som er enten smurt eller kledd med bakepapir. Stek bunnen på nederste rille i ca 20 minutter ved 175 grader.
Avkjøl.
Eggekrem:
Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kjelen i kaldt vann. Rør i kremen av og til.
Pynt gjerne kaken med litt revet sjokolade.