Ingredienser:
250 g (4 dl) hvetemel 60 g (1 dl) Hi-maize 2 ts bakepulver ¼ ts salt 2 ss Sukrin 2 ss olje eller smeltet smør 2 ss yoghurt naturell eller cottage cheese (35 g) 2 ½ dl melk

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 220 °C. Bland det tørre og rør forsiktig inn smør, yoghurt og melk til en smidig deig. Deig til scones må ikke arbeides for mye. Kjevle eller klapp den ut til en ca. 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones, f.eks. med et kjøkkenglass. Pensle med melk på toppen. Stek sconesene midt i ovnen i 12-15 minutter, til de er godt hevet og gjennomstekt.Serveres nystekte med forskjellig pålegg eller syltetøy. Scones er velegnet til frysing.

Kommentarer:
Lettlagde og knallgode scones.

Mer om Sunne scones

Sunne scones er en ny måte å bringe helse til frokostbordet på, samtidig som vi nyter velsmakende bakverk. Folk flest elsker scones fordi de er enkle og raske å lage. Men visste du at noen modifikasjoner i din vanlige oppskrift kan gi deg sunne og næringsrike scones?

Tradisjonelle sconesoppskrifter inneholder mettet fett og sukker. Men ved å bytte ut usunne ingredienser med sunne alternativer, kan vi fremdeles nyte scones uten å skade helsen vår. For eksempel, bytt ut smør med avokado eller gresk yoghurt, hvilke begge gir bakverk en deilig tekstur og smak, men også gir nyttig fett, proteiner og andre næringsstoffer i dietten din. I stedet for vanlig sukker, prøv å bruke honning eller agave nektar, som gir en mild søthet uten å føre til en bratt økning i blodsukkernivået.

Scones trenger ikke være en dessert; de kan også være en del av et balansert måltid. Ved å legge til ingredienser som tørket frukt, nøtter, korn og frø, kan du bruke scones som en kilde til fiber, vitaminer og mineraler. Forbruksvarianter inkluderer nøttebrød scones, blåbær hveteflak scones og rosintrekk scones. Ved å ha et mangfold av sunne scones å velge mellom, blir det enklere å innarbeide sunne matvarer i dietten din på en velsmakende måte.

**Fullkorn gir sunnere scones**

Et annet viktig trinn for å lage sunne scones er å erstatte det vanlige hvite melet med fullkornsmel. Fullkornsmel er rikt på fiber og inneholder flere næringsstoffer enn hvitt mel, noe som bidrar til bedre fordøyelse og hjertehelse. Dessuten gir det en rikere, dypere smak til scones enn vanlig hvitt mel. Du kan også prøve å bruke mandel- eller havremel for å tilføre ekstra smak og næringsstoffer til sconesene dine.

**Baking med mindre fett og mindre sukker**

Når det gjelder baking, kan du redusere mengden fett og sukker uten å gå på akkord med smaken. For eksempel, i stedet for hele egg, kan du bruke to eggehviter for å redusere mengden kolesterol. Når det gjelder sukker, kan du halvere mengden som oppskriften krever, eller erstatte den med en naturlig søtstofsom stivelse, som gir mindre kalorier og lavere glykemisk indeks.

Sunne scones kan være like deilige som deres tradisjonelle motparter hvis du velger de rette ingrediensene. Med noen få endringer i oppskriften kan du nyte favorittbakverket ditt uten å føle skyld. Husk at nøkkelen til et sunt kosthold er balanse, og selv om noen matvarer kan virke usunne, kan de gjøres sunne med noen få enkle tilpasninger.