Ingredienser

5 ss olivenolje, extra virgin
2 løk, hakket
500 g tomater, uten kjerne, flådd og hakket
500 g poteter, skrelt og skåret i terninger
1 liter grønnsak- eller kyllingkraft
500 g grønne bønner, strenglet og skåret på skrå i biter på 2-3 cm
salt
nymalt pepper
3 ss hakket mynte

Tilberedning

Varm olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og fres den i 8-10 minutter, til den er mør. Ha i tomater og poteter og stek under omrøring i 3-5 minutter, til alt er godt blandet. Ha i kraft, skru på sterk varme og kok opp. Skru på svak varme og la det småkoke under lokk i ca 20 minutter, til potetene er helt møre. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.

Arbeid i omganger: Øs suppen opp i en food processor eller hurtigmikser og kjør til suppen er jevn. Ha suppen tilbake i kjelen.

Kok opp en kjele trekvart full med saltet vann. Ha i grønne bønner og kok i ca 5 minutter til de er møre, men samtidig sprø. La bønnene renne av, og ta vare på litt av kokevannet til bruk i suppen, hvis den blir for tykk.

Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Ha i de grønne bønnene og la det småkoke på middels varme i ca 5 minutter til alt er gjennomvarmt. Tynn ut med kokevannet til bønnene hvis det er nødvendig.

Øs opp i varme suppeboller og pynt med hakket mynte hvis du ønsker. Server med en gang.