1/2 kg røkt svinekjøtt
2 laurbærblad
2 løk, skåret i skiver
2 ts malt paprika
6-700 g poteter, skåret i terninger
225 g vårløk
1 boks avrente brekkbønner
salt
malt svart pepper
La kjøttet ligge i vann over natten. Hell av vannet og legg kjøttet i en gryte sammen med laurbærblad, løk og 1,5 l kaldt vann.
La det koke opp. Skru ned varmen og la syde i ca 1 1/2 time til kjøttet er mørt.
Ta opp kjøttet og avkjøl kraften langsomt. Skum av overflødig fett og skjær kjøttet i småbiter. Ha i potetterningene og paprika, og sett kjelen på platen igjen. Legg på lokk og la det putre forsiktig i 20 minutter.
Finhakk vårløken med en skarp kniv. Ha den i suppen sammen med bønnene, og la det syde i ytterligere 10 min. Smak til med salt og pepper og server med en gang.