Ingredienser

2 ss olivenolje
1 liten, finhakket løk
1 finhakket hvitløkfedd
1/3 fersk, rød chili, uten frø, finhakket
2 hermetiske ansjos uten kraft
2 dl passata
3 ss tørr hvitvin
1 ½ liter grønnsakkraft
300 g broccoli
200 g tørket orecchiette
salt
nykvernet svart pepper
nyrevet pecorino til servering

Tilberedning

Varm oljen i en stor kjele. Ha i løk, hvitløk, chili og ansjos og surr på svak varme i 5-6 minutter, under stadig omrøring.

Ha i passata og vin, og smak til med salt og pepper. Kok opp, legg på lokk og kok på svak varme i 12-15 minutter, mens du rører av og til.

Tilsett kraften. Kok opp, ha i broccoli og la det småkoke ca 5 minutter. Ha i pastaen og kok opp igjen under omrøring. La det småkoke under stadig omrøring til pastaen er al dente, 7-8 minutter eller etter anvisningen på pakken. Smak til med salt og pepper.

Serveres rykende varm i oppvarmede skåler. Ha revet pecorino i en bolle ved siden av.

Denne suppen er fra Puglia i Sør-Italia der man ofte bruker ansjos og broccoli sammen.