Ingredienser
2 ss olivenolje 1 liten, finhakket løk 1 finhakket hvitløkfedd 1/3 fersk, rød chili, uten frø, finhakket 2 hermetiske ansjos uten kraft 2 dl passata 3 ss tørr hvitvin 1 ½ liter grønnsakkraft 300 g broccoli 200 g tørket orecchiette salt nykvernet svart pepper nyrevet pecorino til servering
Tilberedning
Varm oljen i en stor kjele. Ha i løk, hvitløk, chili og ansjos og surr på svak varme i 5-6 minutter, under stadig omrøring. Ha i passata og vin, og smak til med salt og pepper. Kok opp, legg på lokk og kok på svak varme i 12-15 minutter, mens du rører av og til. Tilsett kraften. Kok opp, ha i broccoli og la det småkoke ca 5 minutter. Ha i pastaen og kok opp igjen under omrøring. La det småkoke under stadig omrøring til pastaen er al dente, 7-8 minutter eller etter anvisningen på pakken. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm i oppvarmede skåler. Ha revet pecorino i en bolle ved siden av. Denne suppen er fra Puglia i Sør-Italia der man ofte bruker ansjos og broccoli sammen.

Mer om Suppe med broccoli, ansjos og pasta

«Suppe med broccoli, ansjos og pasta» er en rett med den unike kombinasjonen av den grønne, sunne broccolien, den salte smaken av ansjos og pasta. Denne suppen er et testamente til det faktum at det ikke trenger mange omfattende ingredienser for å tilberede noe deilig, næringsrikt og annerledes. Kompleksiteten ligger i balansen av smakene, noe som gjør det fascinerende og inspirerende for matelskere å prøve det ut.

Selv om det kanskje høres ut som en uvanlig blanding for noen, er det å inkludere ansjos i suppen en fantastisk måte å tilsette en dyp umamismak på. Det gir også et økt proteininnhold til suppen, som kan være spesielt nyttig for de som ønsker en fyldigere, mettende rett. Broccoli er en av de mest næringsrike grønnsakene og er rik på fiber, vitaminer og mineraler. Kombinasjonen av disse to ingrediensene med pasta, gjør denne suppen til en fullverdig og balansert måltid.

I utgangspunktet kan valget av pasta variere i denne retten. Det kan være små pastaskjell, fettuccine, spaghetti eller en annen type pasta du foretrekker. De salte ansjosene balanserer perfekt ut mot søtheten som kommer fra broccolien. Ved å koke broccoli i suppebasen, får den en delikat men distinkt smak som tar det hele til nye høyder.

Selv om denne suppen er ideell for de kalde vinterdagene, kan den også nytes på sommerdager. Hvis du vil ha en lett og forfriskende suppe, kan du legge til noen ferske grønne urter som persille eller basilikum. For de som vil ha en kremet versjon, kan en skje crème fraîche eller fløte tilsettes før servering.

For å piffe opp den endelige presentasjonen av «Suppe med broccoli, ansjos og pasta», bør du vurdere å drysse litt revet parmesanost på toppen før servering. Det gir suppen en ekstra dimensjon av smak, som både barn og voksne vil elske. Med et stykke ferskt brød ved siden av, blir denne suppen et helt måltid i seg selv.

Alt i alt, er denne suppen et bevis på eksistensen av utallige måter å kombinere noen få, enkle ingredienser på for å lage noe utsøkt og næringsrikt. Det er definitivt verdt å gi denne unike retten et forsøk. Det kan til og med bli din nye favorittsuppe.