Ingredienser
1/2 ss olivenolje 2 hvitløkbåter, finhakkede 1 ts revet frisk ingefær 1/2 løk i skiver 2 dl finsnittet hodekål 2 dl sjampinjongskiver 5 dl hønsebuljong 1 ss soyasaus 100 g kokt kyllingkjøtt i strimler
Tilberedning
Varm oljen i en stor gryte, og stek hvitløk, ingefær og løk 1 min. Tilsett kål og sjampinjong, og stek videre 2 min. Rør godt. Hell på buljong og soyasaus og tilsett kyllingkjøttet. Skru ned varmen, og legg på lokk. Kok 10 mon. Server retten i suppetallerkener med grovt brød.

Mer om Suppe med kål og kylling

Suppe med kål og kylling er en smaksrik rett som opprinnelig kommer fra Øst-Europa, men har funnet sin plass på spisebordene verden over. Suppen har en forfriskende og fylles kombinasjon av grønnsaker og magert kyllingkjøtt, noe som gjør den til et ypperlig sunn måltid for både hverdag og helg. Den passer like godt til kalde vinterkvelder som til en enkel sommerlunsj.

Å lage suppe med kål og kylling er enkel. Tradisjonelt involverer oppskriften en kombinasjon av kyllingbiter, hakket hvitløk, løk, revet gulrot, potskiver og hakket kål. Noen oppskrifter inkluderer også andre grønnsaker som selleri, paprika eller squash for å gi suppen ekstra tekstur og smaksdybde. Krydder som timian, oregano, salt og pepper brukes for å gi suppen en forsterket smak. Alt dette blandes i kraften fra kyllingbenene, noe som gir en rik og smaksrik suppe.

En viktig del av denne suppen er kålen. Det er mest vanlig å bruke grønnkål i denne suppen, men det er fullt mulig å erstatte denne typen kål med andre varianter om du vil eksperimentere med smaken. Hvitt kål, rødkål, savoykål eller blomkål går fint som erstatning. Kålen gir suppen en særegen bitterhet som kontrasterer godt mot kyllingens mildhet og grønnsakenes sødme.

Suppen har også helsemessige Fordeler. Kålen er kjent for å være høy på fiber og full av vitaminer og antioksidanter, mens kyllingen leverer en god dose protein. Kombinert med de andre grønnsakene, gir denne suppen et næringstett måltid som også er lett på magen. Suppen er også gluten- og laktosefri, noe som gjør den godt egnet for de som følger et bestemt kosthold.

Foruten å servere suppen som den er, kan man også tilberede den med noe å tygge på, som f.eks. grovbrød eller hvitløkbrød. Dette gir et mer mettende måltid og gjør at suppen kan nytes som en hovedrett i seg selv. Noen liker også å tilsette litt surmelksprodukter som rømme eller yoghurt for en kremet vri.

Suppe med kål og kylling er uten tvil en rett som fortjener en plass på menyen din, enten du er en ivrig matlager eller bare søker etter et enkelt og næringsrikt måltid. Med sin kombinasjon av smak, næringsinnhold og enkel tilberedning, er det vanskelig å motstå en varm, dampende bolle med denne herlige suppen.