Ingredienser

4 store maiskolber
2 laurbærblad
1 kokt krabbe, ca 1 kg
25 g smør
15 g hvetemel
3 dl kremfløte
6 vårløk i strimler
salt
svart pepper
hvit pepper
kajenne
varme baguetter ved servering

Tilberedning

Fjern blader og tråder fra maiskolbene, hold dem på høykant på benken og skjær av maiskornene med en kraftig kniv. Legg kornene til side.

Legg de skrelte maiskolbene i en kjele med 2,5 liter vann, laurbærblad og 2 ts salt. Kok opp og la det trekke til kolbene er møre.

Åpne krabben. Ta vare på skallet. Fjern munnpartiet og paven, som sitter rett nedenfor munnen. Fjern gjellene som sitter på skroget. Skrap det brune krabbekjøttet ut av skallet, og ta vare på det.

Knekk klørne, og plukk ut det hvite kjøttet fra klørne og fra skroget. Legg det til side. Legg krabbebena og resten av skallet i kjelen sammen med maiskolbene. La det trekke i 15 minutter. Sil kraften over i en annen kjele, og la det fosskoke til det er kokt inn til 2 liter.

I mellomtiden smelter du smøret i en liten panne. Tilsett mel og rør jevnlig over svak varme til jevningen er gyllen. Trekk pannen av laten, og rør inn 2,5 dl av kraften. La det koke opp, rør til det tykner og bland jevningen i resten av kraften. Ha i maiskornene og la det koke i 5 minutter.

Tilsett krabbekjøtt, fløte og strimlet vårløk, smak til med salt, svart og hvit pepper og kajenne. La det syde i 2 minutter. Serveres umiddelbart, eventuelt med varme baguetter.