ca. 250 g bankekjøtt
1 1/2 liter
buljong/kraft/vann
3 poteter
1 løk
150 g grønne bønner
1 boks hermetiske tomater
100 g nudler
1/2 ts salt – 1/4 ts pepper
pistou
3-4 båter hvitløk
ca. 20 basilikumblader
120 g revet parmesan
1 1/2 dl olivenolje
Del kjøtt og poteter i små terninger og løken i båter.
Kok opp buljong/kraft og la kjøttet trekke i ca 30 minutter. Tilsett poteter og løk og la suppen småputre til kjøttet er mørt.
Ha i bønner, tomater og nudler. Suppen er klar når nudlene er myke.
Pistou
Bland sammen basilikum og hakket hvitløk i en food processor eller hakker. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan til slutt.
Legg en klatt pistou i suppen like før servering, og by gjerne på ferskt brød.