Ingredienser
Rull store kongereker eller krepsehaler inn i tynnskåret spekeskinke/lettsaltet bacon, gni inn litt finhakket basilikum og fres dem i en stekepanne med litt olivenolje og et hvitløksfedd til de er varme.
Tilberedning
Annrett rullene på hvert sitt salatblad, strø litt parmesan over, og ha litt nykvernet pepper over det hele. Er du litt vågal, så kan du klemme litt sitronsaft over det hele.

Mer om Surf ‘n turf tapas

Tapas er en kulinarisk tradisjon fra Spania som består av mange småretter som serveres som en del av et måltid eller som snacks. Surf ‘n turf-konseptet i seg selv stammer faktisk fra Amerika og inkluderer retter som kombinerer sjømat og kjøtt. Så «Surf ‘n turf tapas» ville innebære å legge til elementer fra hav og land på en liten tallerken, noe som gir en eksplosjon av smaker. Tenk deg en tallerken med tynne skiver saftig biff sammen med ferske reker, eller kanskje en blanding av sautert kylling og herlige østers.

En av de vanligste måtene å lage en Surf ‘n turf tapas på er å lage små biter av høykvalitetskjøtt som biff, lam eller svin, og matche dem med en type sjømat. Dette kan være alt fra reker og muslinger til blåskjell og østers. Disse kombinasjonene gir en unik balanse mellom smaken av havet og rikheten av kjøtt. I tillegg til kjøtt og sjømat, kan du også legge til ulike typer sauser, grønnsaker eller urter for å gi retten et mer variert smaksbilde.

La oss ta for eksempel en Surf ‘n turf-tapas bestående av grillet biff og kongereker. Biffen kan være marinert i en blanding av soyasaus, hvitløk og ingefær, og deretter grillet til perfeksjon. Kongerekene, på den annen side, kan dampes og deretter dyppet i en lys sitron- og hvitløksaus. Begge disse komponentene blir deretter servert sammen på en tallerken, eventuelt med litt salat og litt brød på siden.

Surf ‘n turf-tapas er ikke begrenset til bare biff og reker. Man kan også eksperimentere med andre kombinasjoner, som for eksempel grillet kylling og saltvannskrabbe, eller andebryst med scampi. For de som foretrekker noe litt mer eksotisk, kan en kombinasjon av viltkjøtt som hjort, sammen med delikate blåskjell være et godt valg.

For deg som er lidenskapelig opptatt av matlaging, er Surf ‘n turf-tapas et fantastisk konsept å prøve ut. Disse rettene gir god anledning til å eksperimentere med forskjellige smaker og teksturer. Og mens det opprinnelig er en spansk tapasstil, kan du lett legge til din egen vri ved å bruke lokale ingredienser eller spesifikke kokestiler som er karakteristiske for ditt område. Husk, det viktigste er å ha det gøy på kjøkkenet og dele god mat med dine kjære.

Til slutt, det finnes ingen faste regler når det kommer til å lage Surf ‘n turf-tapas. Det handler bare om å kombinere de beste delene av land og hav på en deilig, kreativ og estetisk tiltalende måte. Så hvorfor ikke prøve å tilberede din egen Surf ‘n turf-tapas neste gang du har lyst til å lage noe spesielt? Det vil utvilsomt gi gjestene dine en minneverdig kulinarisk opplevelse.