4 personer
1 kg. benfri stek
1 liter kefir
1 stor løk
2 ss. smør
salt
6 dl. H-melk og vann
hel pepper
Saus:
2 dl. rømme eller creme fraiche
2 ss. hvetemel
pepper
Tørk kjøttet med kjøkkenpapir. Legg kjøttet i en bolle og hell over kefir til det dekkes. Du kan også marinere i en dobbel plastpose. La kjøttet ligge i kjøleskapet i 5-7 dager. Snu på steken hver dag.
Skyll av melken og tørk kjøttet godt før det brunes. Brun kjøttet i jerngryte sammen med løk skåret i båter. Strø på salt og hell over melk og vann ( halvparten av hver ). Dryss over pepperkorn. Sett steketermometeret i steken og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 75 grader. ( Du kan også steke sursteken i stekeovnen på 150 grader, la steken stå i til steketermometeret viser 75 grader.)
Ta kjøttet opp av gryten og hold det varmt. Lag jevning: Rør melet ut i rømmen. Visp jevningen i sjyen og la sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sukker.
Serveres med kokte poteter og grønnsaker, f. eks. brokkoli og gulrøtter.