4 store poteter
stekesmør(helst flytende margarin)
salt
pepper
1 rød paprika
1 sjarlottløk
ca 3 dl kremfløte
paprikapulver
litt ost
1.Skrell potetene og del dem i 4 deler.Legg dem i en kjele med kaldt vann(grunnen til at det er kaldt vann,er fordi da får de like lenge koketid) og ha litt salt over. Kokes på middelsvarme under lokk til de er al dente(litt hard kjerne)
2.Mens potetene kokes,finhakkes paprika og sjarlottløk. Ta litt smør i en kjele,fres så paprika og sjarlottløken til det er blankt. Ha så i 2,5 dl fløte. Sett ned varmen når dette begynner å koke. Pass på så det ikke koker over! 🙂
3.Så til svinebiffene. Skjær vekk sener og fett. Ha litt smør i panna,hvor stekeplaten er på det høyeste!
Mens smøret blir brunt,krydrer du biffene med salt,pepper og paprikapulver. Brun biffene på sterk varme 2 min på hver side. Så slår du ned varmen så de bare koser seg i panna med masse smør.
Husk å snu dem litt etter litt.
4.Nå er nok potetene ferdige. De knuses lett,ha oppi flytende margarin(smak etter)resten av fløten,salt og pepper. Bland godt å smak til. Ha dette i en ildfast form å strø litt ost over. Gratiner i ovnen.
5.Nå har sausen kokt litt,så da må du smake til paprikapulver,salt og pepper.
Blir sausen for tynn,kan du tykne den med litt maizena.