Ingredienser

1 dl Matfløte
150 gram Svinefilét
1 ss Soyasaus
75 gram ferske Champignon
1/2 dl Crème fraiche
1-2 ss Smør
25 gram Norzola
evt. 1 ts Konjakk
Krydder:
Pepper
Salt
Hakkete friske Urter

Tilberedning

Skjær soppen i skiver og brun den i litt av smøret. Tilsett crème fraîche, fløte, Norzola i biter, konjakk og soyasaus. Kok opp mens du rører. La sausen trekke ved svak varme 15 – 20 minutter til den blir tykk og kremaktig. Rør av og til.

Skjær fileten i ca. 2 cm tykke skiver. Trykk skivene lett ut med hånden. Brun dem i stekepanne i resten av smøret, ca. 4 minutter på hver side. Ha på salt og pepper. La dem hvile litt før de tas ut av pannen, hold dem varme.
Kok ut pannen med ca. 1/2 dl vann. Hell sjyen i sausen og la alt koke opp igjen. Ha eventuelt filetbitene i sausen, eller anrett dem på tallerken og hell sausen over.

Server kokte mandelpoteter og lettkokte grønnsaker, gjerne brokkoli, til.