Ingredienser
300 g kjøttdeig 1 stor løk 1 pose tacokrydder 1 krm timian 4 middels poteter 1 1/2 l hønsebuljong olje
Tilberedning
Stek kjøttdeigen i olje i panne. Bruk helst gaffel. Det skal bli en gyllen og grynete masse. Skrell løk og riv den. Blandes med kjøttdeigen. Smak til med tacokrydder og timian. Skrell poteter og skjær i terninger. Kok opp buljongen i en suppekjele. Kok potetterningene myke i buljong, 7-8 minutter. Bland inn kjøttdeig. La det hele få et siste oppkok før servering.

Mer om Tacosuppe

Tacosuppe er en smakfull rett som er kjent for sin fyldige smaksprofil og kraftige krydder. Originalet stammer fra det meksikanske kjøkkenet, men har blitt populær over hele verden, inkludert her i Norge. Denne suppen blander det beste fra tacoens verden med den trøstende kvaliteten til en varm suppe, noe som gjør den til et utmerket alternativ for kjøligere kvelder.

Selve prosessen med å lage tacosuppe er enkel og krever ikke mye tid. Det starter med bruningen av kjøttet, ofte kylling eller storfekjøtt, sammen med løk og hvitløk. Etterpå tilsettes bønner, mais, tomater og en rekke krydder, inkludert chili, spisskummen og koriander, som alle sammen gir suppen en raus og kraftig smak. Noen oppskrifter kan også inkludere ris eller pasta for ekstra fylde. Etter tilberedning blir suppen ofte servert med tortillachips, revet ost, rømme, og avokado på toppen.

Fordelen med tacosuppe er at den er utrolig tilpasningsdyktig. Du kan enkelt justere ingrediensene etter hva du foretrekker, og endre mengden av krydder for å kontrollere styrken. Det er også et flott måltid å lage i store mengder, og restene kan enkelt lagres i kjøleskapet eller fryseren for senere bruk. Dette gjør tacosuppe til et utmerket valg for travle hverdager.

Alternativt kan du også tilsette ulike grønnsaker for ekstra næringsverdi. For eksempel kan du legge til rød eller grønn pepper, zucchini, spinat eller brokkoli. Hvis du ønsker en vegetarisk versjon, kan kjøttet erstattes med tofu eller flere bønner. For de som foretrekker en kremet suppe, kan du tilsette krem ​​eller melk mot slutten av kokingen.

Tacosuppe er en favoritt blant barn og voksne alike på grunn av dens unike smak og mulighetene for tilpasning. Det er en hyggelig måte å nyte smakene fra en taco, mens du fortsatt får komforten av en varm suppe. Neste gang du ønsker å prøve noe nytt til middag, hvorfor ikke gi tacosuppe en sjanse? Du vil kanskje oppdage en ny favoritt.

Oppsummert er tacosuppe mer enn bare en suppe eller en taco – det er en fantastisk blanding av begge deler, noe som gir en smaksrik og næringsrik tallerken. Hvis du er på jakt etter et måltid som skaffer deg varme, trøst og litt meksikansk flair, skal du ikke lete lenger enn tacosuppe. Selv om det kan virke litt uvant for noen, er det helt sikkert verdt et forsøk.