Ingredienser
2 hummer, kokte 4 porsjoner fersk tagliatelle 2 sjalottløk, finkuttet 3 egg 2 ss gressløk, hakket 5 ss smør 2 ss trøffel i skiver
Tilberedning
Del hummer og ta ut hale og klør. Del halene i to og fjern kjøttet i leddene. Kok pasta som anvist på pakken. Sil fra vannet og skyll i kaldt vann. Surr løk og hummerkjøtt i 1 ss smør. Ta opp hummerkjøttet og knekk i eggene. Vend i pasta og gressløk. Varm opp, rør hele tiden til alt er varmt og eggene er litt kremet. Varm opp smør og trøffel. Anrett pasta med hummer og trøffelsmør. Servér gjerne med noen grønnsaker, f.eks. asparges.

Mer om Tagliatelle med egg, trøffelsmør og hummer

Tagliatelle med egg, trøffelsmør og hummer er en delikat rett, kjent for sin robuste smak og delikate tekstur. Hvis du er en fan av fin gourmetmat, vil du definitivt elske denne retten. Det er en rik blanding av nøyaktig kokte tagliatelle pasta, rik trøffelsmør, fersk hummer, og toppet med en veltilberedt eggeplomme. Resultatet er en rett som er rik på smak, men samtidig lett på ganen.

Å lage tagliatelle med egg, trøffelsmør og hummer er en enkel prosess, selv om det krever noen sofistikerte ingredienser. Først lages pastaen fra bunnen av. Vanligvis innebærer dette å blande egg med mel og litt olje for å lage en myk, men elastisk deig. Dette skiller seg litt ut fra typisk pastadeig, som ofte er litt hardere. Denne deigen er deretter flattet ut og kuttet i lange, flate bånd, som er tagliatelle-pastaen.

Når pastaen er laget, er det tid for å tilberede hummeren. Mange foretrekker å bruke levende hummer fordi kjøttet er mer saftig og smakfult enn det som er tilgjengelig i frossen tilstand. Hummeren er vanligvis kokt og deretter schalet, og kjøttet er skåret i mindre biter for enklere servering.

Trinn tre i denne prosessen er å tilberede trøffelsmøret. Dette kan virke som en overveldende oppgave for noen, men det er faktisk ganske greit. Det tar bare en god kvalitet usaltet smør og noen sort trøffel. Trøffelen raspes og blandes i smøret, og det hele tilberedes over lav varme til smøret har absorbert trøffelsmaken.

Til slutt er det tid for et av de viktigste elementene i denne retten: egget. For denne retten er det best å bruke ferske egg fra frittgående høns. Egget legges forsiktig på toppen av den ferdige pastaen rett før servering. Ideelt sett bør eggeplommen være rennende, noe som fører til at den blander seg med trøffelsmøret og skaper en rik og kremet saus som binder hele retten sammen.

Tagliatelle med egg, trøffelsmør og hummer er virkelig en rett for de som setter pris på fine kulinariske opplevelser. Hver bit gir en eksplosjon av smaker, fra den rike tagliatelle til det saftige hummerkjøttet, det smakfulle trøffelsmøret, og det silkemyke egget. Det er uten tvil en rett som vil imponere enhver matelsker.