Tagliatelle med pastinakk og pancetta

Ingredienser
12 skiver pancetta eller røkte, tynne baconskiver 1 håndfull friske rosmarin- eller timianblader 4 store klumper med smør 2 hvitløksfedd i skiver 2 pastinakker, skrelt, delt i to på langs og skåret i skiver (Du kan bruke en potetskreller til å lage skivene) ca. 500 gram tagliatelle 3 håndfuller revet parmesan havsalt og nykvernet sort pepper
Tilberedning
Stek pancetta og urtene i halve smøret i to minutter, deretter tilsetter du hvitløk og pastinakk. Stek videre i 3 minutter på middels varme til pancetten er gyllen og pastinakken har myknet. Kok tagliatellen i lettsaltet vann, hell ut vannet, men spar på litt av kokevannet. Bland pastaen med pastinakken og pancettaen og rør inn resten av smøret og parmesanosten. Ha i litt av pastavannet for å gjøre blandingen kremet og skinnende. Smak til med salt og pepper.

Mer om Tagliatelle med pastinakk og pancetta

Tagliatelle med pastinakk og pancetta er en fantastisk pastarett som kommer fra det italienske kjøkkenet. Denne retten kombinerer den rike, fyldige smaken av pancetta – en type italiensk bacon – med den søte, jordnære smaken av pastinakk, en rotgrønnsak som ikke er så vanlig i Norge, men som virkelig burde prøves oftere.

I denne retten får du en deilig miks av teksturer og smaker. Tagliatelle er en bred, flad type pasta som er perfekt for retter med kraftige sauser, da den holder godt på sausen. Pancetta gir en røykfylt salthet og møres i steken i pannen, mens pastinakk gir en søt, nøtteaktig smak som balanserer det salte baconet. Ofte vil kokker også inkluderer et hint av urter som rosmarin eller timian for å tilføre en ekstra dimensjon av smak.

Retten begynner med at pancetta stekes sakte og forsiktig for å trekke ut så mye smak som mulig. Deretter tilsettes pastinakken og blir stekt sammen med baconet, slik at de tar til seg noe av baconsmaken. Pastaen tilberedes i rikelig saltet vann til den er al dente – det vil si at den fortsatt er litt fast når du biter i den. Alt blandes så sammen i pannen, og retten er ferdig på under 30 minutter.

Selv om tagliatelle med pastinakk og pancetta er en enkel og grei rett å lage, er det noen få ting du kan gjøre for å løfte smaken enda et hakk. Du kan for eksempel røre inn en kopp revet parmesan i slutten av matlagingen for å gjøre sausen enda mer kremet og rik på smak. Hvis du liker det litt sterkere, kan du også strø over knust rød pepperflak før servering. Og for en ekstra frisk touch, vurder å tilsette et dryss av hakket fersk persille. Tagliatelle med pastinakk og pancetta er en utmerket måte å nyte den italienske gastronomien og samtidig tilføye en interessant, nordisk vri. Denne retten er utrolig tilfredsstillende og vil garantert imponere både familie og gjester på middagsbordet. Og det beste av alt? Det tar bare litt over en halv time å lage fra begynnelse til slutt. Dermed er det en ideell rett for travle hverdager så vel som for spesielle anledninger. God appetitt!.

Legg igjen en kommentar