Ingredienser

12 skiver pancetta eller røkte, tynne baconskiver
1 håndfull friske rosmarin- eller timianblader
4 store klumper med smør
2 hvitløksfedd i skiver
2 pastinakker, skrelt, delt i to på langs og skåret i skiver (Du kan bruke en potetskreller til å lage skivene)
ca. 500 gram tagliatelle
3 håndfuller revet parmesan
havsalt og nykvernet sort pepper

Tilberedning

Stek pancetta og urtene i halve smøret i to minutter, deretter tilsetter du hvitløk og pastinakk. Stek videre i 3 minutter på middels varme til pancetten er gyllen og pastinakken har myknet.

Kok tagliatellen i lettsaltet vann, hell ut vannet, men spar på litt av kokevannet.

Bland pastaen med pastinakken og pancettaen og rør inn resten av smøret og parmesanosten. Ha i litt av pastavannet for å gjøre blandingen kremet og skinnende. Smak til med salt og pepper.