TAPENADETOAST

Ingredienser:

Tynne Melbatoast Søt oliventapenade Marinerte artisjokk på glass Babytomater

Tilberedning:

Smør et tynt lag med tapenade på hver toast. Legg på en liten bit artisjokk, og avslutt med en halv babytomat og du har en topp tapenadetoast.

Mer om TAPENADETOAST

Tapenade er en smaksrik pasta som er laget av oliven, kapers, ansjos og olivenolje. Denne klassiske Middelhavsretten har eksistert i århundrer, og er en fast bestanddel i det provençalske kjøkkenet i Sør-Frankrike. Det er her tapenadetoast kommer inn i bildet, som er intet mindre enn et brødskive dekket med denne herlige, salte pastaen.

Ordet “tapenade” kommer fra det provençalske ordet for kapers, «tapenas». Dog, er det de kjøttfulle olivenene som virkelig stjeler showet i denne pastaen. Sorte oliven brukes mest utbredt, men grønne oliven kan også benyttes for en litt mildere smak. Ansjosene gir tapenaden en umamismak, mens kapers legger til en tangy vri. Alt dette blandes sammen med noen spiseskjeer av god olivenolje for å skape en rik, smørlignende pasta.

Når det gjelder tapenadetoast, så er denne retten så ukomplisert som det høres ut. Det du trenger er en god skive brød, litt olivenolje, frisk hvitløk, og selvfølgelig, tapenade. Brødet ristes til det er sprøtt og gyllent, hvorpå det børstes lett med olivenolje og hvitløk. Dette gir et ekstra lag med smak før et generøst lag med tapenade smøres på. Tapenadetoast kan serveres som en appetittvekker, eller som del av en større antipasto-tallerken.

Selv om tapenadetoast er enkel å lage, finnes det noen tips som kan forbedre opplevelsen. Først og fremst, bruk god kvalitet oliven. Dette er hovedingrediensen i tapenade, så det er verdt å investere i noen gode eksotiske varianter. For det andre, pass på å ikke overbearbeide tapenaden når du blander den. Den skal ha litt tekstur, og ikke være helt glatt. Til slutt, husk at tapenaden er veldig smaksrik, så en liten mengde går langt.

Tapenadetoast er virkelig en hyllest til de enkle, men intense smakene fra Middelhavet. Den kombinerer det salte og briny fra oliven, anjos og kapers med det rike av olivenolje og det sprø, deilige brødet. Enten den serveres som en forrett eller som en matbit til vin, vil tapenadetoast uten tvil være en stor hit. Server den med et glass kjølig rosé for den ultimate sørlige franske opplevelsen.

Legg igjen en kommentar