laks ca 100 gram av en fin filet per pers, ryggside best,
Frisk ingefær
hvitløk
teriyakisaus fra kjøpmannen.
En pose petit pois (små søte frosne erter fra frysedisken)
3 avocado
Fersk peppermynte.
4 paprika
3 kokte poteter
tomatpuré
1 hel hvitløk (stor)
1 dl olivenolje
2 eggeplommer.
1 bunt aspargestopper
1 pakke skivet bacon
parmesan
Laksen legges i marinade med finhakket ingefær, og knust hvitløk og teriyakisaus i en tett plastpose, settes kaldt 2-4 timer. Laksen skal være skåret ut fra skinnet og skåret i passe porsjonsstykker.
Erter, avocadokjøtt og peppermynte kjøres med litt olje til en jevn puré i foodprosessor, tilsettes salt og pepper til ønsket smak. Paprikaene snittes i toppen i kryss (som tomater til flåing/bakepotet) og grilles til skinnet blir svart i stekeovn. Flås og kjøres sammen med kokte poteter en hel skrelt hvitløk (ikke 1 fedd men alle), ha i eggeplommer, olje og litt chili evt cajenne og farg til ønsket farge med tomatpuré. Ta 2-4 asparges per person og rull inn i en baconskive som er drysset med parmesan på innsiden. Stek denne i pannen i litt olje . Laksen grilles på maks varme øverst i ovnen med forhenværende skinnside opp. Det skal gå 10 minutter og skal se grillet ut oppå. Anrett laksen på tallerken med klatter av avocado/ertepuré og paprika-aioli ved siden av, samt aspargesbunten. (pure og aioli kan varmes nederst i stekeovnen under grillingen av laksen, da blir alt fint timet.)