Ingredienser
dressing av; 1 rød chili 2 fedd hvitløk 1 ss hakkede korianderblader 3 ss fiskesaus 3 ss nypresset limesaft ½ ts brunt sukker 400 gr ferdigkjøpt roastbiff i skiver 1 liten bunt persille 100 gr blå druer, delt i to
Tilberedning
Skjær chili og hvitløk i tynne skiver. Bland sammen chili, hvitløk, koriander, fiskesaus, limesaft og brunt sukker. Fordel roastbiff, persille og druer på et fat. Hell dressingen over.

Mer om Thai-salat

Thai-salat er en viktig del av det thailandske kjøkkenet som har en eksotisk blanding av fargerike ingredienser og sterke smaker. Et spennende aspekt av denne salaten er at den kan lages på forskjellige måter, avhengig av regionen i Thailand hvor oppskriften er laget.

De fleste thailandske salater er basert på ferske råvarer. Noen er basert på grønnsaker og urter, mens andre har sjømat eller kylling som hovedingrediens. Balansen mellom de fire grunnleggende smakene, nemlig søtt, surt, salt og sterkt, er sentralt i Thai-salat. For eksempel er Som Tam, en kjent thailandske salat laget av revne grønne papayaer, vanligvis sterkt krydret med chili, blandet med søte og sure smaker fra sukker og lime.

En annen populær Thai-salat er Yum Woon Sen, som er en glasnudler salat med reker og svinekjøtt. Denne friske og aromatiske retten er ofte satt sammen med en rik dressing av fiskesaus, limesaft og sukker, samt en rekke urter som koriander, mynte og thailandske basilikum.

I tillegg til å være delikat og smakfull, er disse salatene også næringsrike. De er rike på vitaminer, mineraler og fibre, på grunn av det store utvalget av grønnsaker og urter de inneholder. De inneholder også magre proteiner som kylling og sjømat, noe som gjør dem til et sunt måltid i seg selv.

Overall, Thai-salater er en flott måte å utforske det thailandske kjøkkenet. De er fargerike, smakfulle og næringsrike, og gir en perfekt blanding av de forskjellige smaker som kjennetegner det thailandske kjøkkenet. Enten du prøver å lage din egen Thai-salat hjemme, eller bestiller en i en restaurant, er du sikker på å oppleve en unik gastronomisk affære.