1 l andekraft
1 sitrongress
skall fra en appelsin (det gule, ikke det hvite)
1 ts korianderfrø
2 stjerneanis
2 kanelstenger
6 fedd hvitløk
1 boks kokosmelk
2 ts tørket timian
1 pakke risnudler (vi brukte vanlige nudler istedenfor)
6 ss sesamolje
100 g kyllingkjøtt i strimler
4 gulrøtter i strimler
½ kålhode i strimler
saften av to lime
Krydderblanding:
2 røde chili
1 dl olje
20 g ingefær
6 tørkede chili (vi brukte ca 1 ss most chili på glass)
* Kjør krydderblandingen i foodprocessor. Med denne krydderblandingen skal du senere justere stryken på suppen, enten du foretrekker den mild eller ekstra sterk.
* Kok opp andekraften sammen med sitrongress, appelsinskall, korianderfrø, stjerneanis, kanelstang, grovhakket hvitløk og timian. La koke i 10 minutter. Sil deretter alt gjennom en finmasket sil.
* Kok opp igjen med kokosmelk og smak til med krydderblandingen, salt og pepper.
* Trekk risnudlene i 2 minutter i vann tilsatt 2 ss sesamolje. Sil av vannet.
* Trekk kålstrimler, kyllingstrimler og gulrotstrimler i suppen til det er mørt. Server i glovarme boller med risnudler, kål, gulrot og kylling. Tilsett til slutt limesaft og 1 ss sesamolje i hver porsjon.
Andekraft (vi kjøpte ferdig i butikken):
ca 3 liter kraft:
2 andeskrog inklusive vinger, ben, skinn og kjøttrester
2 løk
2 gulrøtter
1 sellerirot
4 fedd hvitløk
5 hvite pepperkorn
3 laurbærblad
timian og persille etter smak
* Stek skrogene i panne med litt smør. Rens og grovdel grønnsakene. Ha alle ingrediensene i en stor kjele. Dekk til med vann og varm opp til kokepunktet. Fjern eventuelt skum. La syde i ca. 3 timer.
* Fjern fettet, sil kraften og sett til avkjøling.