Tiramisu 5

Ingredienser

1 sukkerbrød:
4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
1/4 ts bakepulver

Tilberedning

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt langpanne ved 160 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl kaken.

Ostekrem:
Pisk eggedosis av 6 eggeplommer og 1 1/2 dl melis. Bland inn 250 g Mascarponeost eller naturell kremost. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett den kaldt i ca. 10 minutter.

Dynking:
2 dl sterk kaffe
2 dl Marsalavin (sherry eller portvin)
ca. 1 ss kakao

litt revet sjokolade på toppen.
Legg stykker med sukkerbrød i en serveringsbolle. Dynk sukkerbrødet godt. Legg på ostekrem og dryss med kakao. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering.

Legg igjen en kommentar