Grønnsaker som rotfrukter, bladgrønnsaker og urter tørkes ved lave temperaturer eller ute under tak. Andre tørkes for det meste ved 60-70 grader. Det er viktig å snu på grønnsakene hele tiden.

Fremgangsmåter for de enkelte grønnsaker og urter.

Persille og lignende urter: Renses for tykke stilker. Tørkes ute under halvtak eller i ovn ved 50 grader. Oppbevares på glass.
Rotfrukter(selleri, persillerot osv): Skrelles, skylles og skjæres i skiver eller strimler. Tørkes ved 65-70 grader.
Gulrot: Renses, kutt av topp og bunn, forvelles noen minutter. Deles så i 3-4 mm skiver og tørkes ved 75 grader.
Erter: Søte erter forvelles i 3 minutter og kjøls ned i kaldt vann. Tørkes ved 65-70 grader.
Bønner: Fjern stilk og spissen. Kok i 10 minutter. kjøl ned og drypp av. Tørkes ved 65 grader.