Ingredienser
400 g sellerirot 5 dl melk 2 dl vann 1 dl fløte 2 ss smør Salt og pepper 4 stilker pak choi 1 ss smør 1 ss soyasaus, salt 200 g små tomater 4 blader basilikum, finhakket 2 ss olivenolje 1 ss balsamicoeddik Salt og pepper 600 g torskefilet 2 ss salt 4 ss olivenolje 2 dl kalvekraft, innkokt 1 dl hasselnøtter, finhakket
Tilberedning
Skrell sellerirot og kutt i biter. Kok bitene helt møre i melk og vann. Kjør til puré i en mikser med noe av kokekraften, fløte og smør. Smak til med salt og pepper. Skyll pak choi i kaldt vann. Brun smør i en stekepanne. Legg i pak choi og la den surre forsiktig 1-2 min. Trekk pannen av varmen og tilsett soyasaus. (Forsiktig, det kan sprute litt fra fettet!) Kutt tomater i små båter. Bland sammen basilikum, olje og eddik. Vend tomatene i vinaigrette. Smak til med salt og pepper. Del torsk i fire like store stykker. Strø over salt og la den ligge i romtemperatur i 20 min. Skyll vekk saltet. Legg over på stekebrett smurt med olivenolje. Drypp over resten av oljen. Bak fisken 5 min i ovn på 180 °C. Ta den ut og pensle hvert stykke med litt av kalvekraften. Bak 2 min til. Pensle med kalvekraft igjen og strø hasselnøtter på hvert stykke. Bak fisken 3 min til i ovnen.

Mer om emnet: Torsk med kalvekraft og hasselnøtter

Når vi snakker om torsk med kalvekraft og hasselnøtter, viser vi til en unik og kraftig rett som kombinerer de friske smakene av havet med sarte, dyptgående smaker fra landet. Dette er en rett som, selv om den er ganske ukomplisert, krever at puristenes metoder følges for å fremheve dens naturlige kvaliteter.

Ved utarbeidelse av denne retten starter vi først med prep av vår hovedattraksjon, nemlig torsken. Torsk er grasiøs i naturen, og kokende den får sjøens friskhet til å skinne. Sørg for å velge en fersk filet av torsk for å maksimere denne smaken. Noen ganger er torsk marinert i olivenolje før koking for å bevare sin saftighet og forhindre at den tørker ut.

Kalvekraft er det neste trinnet i denne utformingsprosessen. Kalvekraften er kokt langsomt og lenge for å trekke ut alle de robuste smaker og aromaer som kalvekjøttet inneholder. Denne rike, dyptgående kraften gir en fantastisk kontrast til den lyse, friske smaken av torsk. Det gir retten en annen dimensjon og øker dens kulinariske appell betydelig.

Hasselnøtter tilfører en distinkt, nøtteaktig smak som balanserer perfekt mot torsken og kalvekraften. De tilfører også en herlig teksturell komponent til parabolen, og gir en nødvendig knase mot mykheten av torsk og kraften av kalvekraft. Hasselnøtter mantlet i honning og stekt til de er sprø er en deilig måte å inkludere dem på.

Til slutt har vi presentasjonen. Når de nydelige filenene av torsk er pent plassert på en tallerken, drizzles den varme kalvekraften over fisken, som suger opp alt av smaken. De honningglaserte hasselnøttene er så spredt på toppen, gi retten et lekkert utseende og en uimotståelig aroma.

Så hva venter du på? Let etter denne deilige oppskriften og begynn matlagingen. Torsk med kalvekraft og hasselnøtter vil utvilsomt bli et populært tillegg til matlagingen din, og er sikker på å imponere familie og gjester. Med sin naturlige smak og robuste akkompagnementer, er dette en rett som vil tilfredsstille alle palettene rundt bordet ditt.