Ingredienser:

2 store tortillalefser 2 ss pesto 1 pk mozzarella

Tilberedning:

Smør pestoen på den ene lefsen, legg på osten i skiver og dekk deretter med den andre lefsen. Det hele gis en kjapp omgang på begge sider i stekepanne (evt i ovn) slik at osten smelter litt. Eller mye. Tortilla med pesto skjæres i passelige stykker før servering.

Porsjoner:
ca 16 stk

Om TORTILLA MED PESTO

Tortilla med pesto er en spennende og smakfull rett som har opplevd en økning i popularitet de siste årene. Den kombinerer det beste fra to verdenskjøkken, det meksikanske og det italienske, og resultatet er en fengslende fusjon av smaker.

Tortilla, for de som kanskje ikke er kjent med det, er en type tynn, flatt brød fra Mexico, som typisk er laget av enten mais eller hvete. De er et hovedelement i mange meksikanske retter, for eksempel taco eller enchiladas. På den annen side er pesto en tykk, grønn saus fra Italia, som hovedsakelig er laget av basilikum, hvitløk, parmesanskjøtt, pinjekjerner og olivenolje. Den brukes ofte som en pasta saus, men den kan også brukes som en marinade eller tilsettes til supper for ekstra smak.

Når disse to komponentene kombineres, får man tortilla med pesto. Det er virkelig så enkelt som det høres ut. Enkelheten av denne retten skjuler imidlertid den komplekse smaken og teksturen den kan tilby. Når du tar en bit av en tortilla med pesto, møter du først det myke, varme brødet, før smaken av den aromatiske pestoen treffer tungen din. Den rike smaken av basilikum og hvitløk, balansert av parmesanens salthet og pinjekjernens nøttaktige noter, gir en umiddelbar smaksopplevelse.

Selv om denne retten opprinnelig kommer fra å kombinere to forskjellige retter, er det mer å si om tortilla med pesto enn bare å blande tortilla og pesto sammen. Det er mange måter å tilpasse denne retten på for å gjøre den enda mer deilig. Du kan for eksempel legge til stekte grønnsaker, kylling eller bønner for ekstra protein. Du kan også eksperimentere med forskjellige typer pesto, for eksempel rød pesto laget med soltørkede tomater, eller til og med pesto laget med nøtter som valnøtter eller mandler.

Tortilla med pesto er en rett som er enkel å tilberede, men har en dyp og tilfredsstillende smak. Fra enkle middagsselskap til en deilig lunsjpakke, er denne blandingen en perfekt godbit for de som ønsker noe litt annerledes. Prøv det selv, og oppdag hvorfor denne retten har blitt så populær i nyere tid!.